jueves, 10 de enero de 2013

Copyleft vs.Copyright


1.Què és el copyleft?

El copyleft és un mètode general per a fer un programa (o un altre tipus de treball) lliure, exigint que totes les versions modificades i ampliades del mateix siguin també lliures.2.Què és el copyright?

La protecció del copyright inclou tant el codi objecte com el codi font, i es pot aplicar igualment als programes de sistemes operatius o d'aplicacions, així com a les fotografies i imatges multimèdia.

3. Creative commons ?
És una organització,dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Expressa a la perfecció l'equilibri  què Creative Commons busca establir entre l'interès públic i l'interès privat.
                       COPYLEFT VS. COPYRIGHT

Drets d'autor existeixen per protegir els autors de la documentació o el programari de la còpia no autoritzada o la venda del seu treball. El dret d'autor infereix que només amb el permís de l'autor aquestes activitats poden tenir lloc.

A Copyleft, d'altra banda, proporciona un mètode per al programari o la documentació a ser modificat, i es distribueix a la comunitat, sempre que es manté lliure.

Creative Commons:


  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.
  • Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.
  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.


   

No hay comentarios:

Publicar un comentario